Gepost op

Prins Laurent op bezoek

Prins Laurent

Het was zaterdag, 21 november 2015 wanneer Peter onverwacht telefoon kreeg van niemand minder dan Prins Laurent.

Prins Laurent? Hoe komt zoiets?

Het verhaal gaat als volgt… Op Koningsdag vertegenwoordigt Lekker Limburgs al meerdere jaren de Limburgse provincie. Gedurende die dag is er een moment voorzien waarbij de Koninklijke familie samen met een delegatie ministers door het Parlement passeren. Iedere Belgische provincie heeft daar een stand en presenteert er een aantal typische streekproducten.

Deze editie kreeg de immer sympathieke Prins Laurent een abrikozenvlaai van ons mee. Het moet hem op ideeën gebracht hebben want nog geen week later hing hij aan de andere kant van de lijn.. “Van die abrikozentaart met latjes kan ik niet afblijven.” vertelde hij. Hij wou graag met zijn vrouw en kinderen naar Hasselt komen om diezelfde Limburgse vlaai te leren bakken.

“Met alle plezier Monseigneur!” Het gebeurt natuurlijk niet elke dag dat je een Prins ontvangen kan, dus schoot Peter meteen in actie. Enkele maanden en vele telefoontjes later, naderde het bezoek van de Prins en zijn gezin..

Het eigenlijke bezoek

Om alles vlot te laten verlopen startte de rendez-vous bij Lekker Limburgs, weg van de pers. In zijn zwarte Peugeot, met GPS voorzien, kwam hij naar de Kuringersteenweg 161 gereden. Na wat hapjes, drankjes en een korte rondleiding was het al snel tijd om de trip verder te zetten. Met z’n allen vertrokken we richting Bakkerij Verboven, in het centrum van Hasselt, waar eigenaar Peter Verboven hen van de nodige bakles ging voorzien.

Op de agenda stond het bakken van Limburgse vlaai in de Belgische driekleur, abrikozenvlaai en Hasseltse speculaas. Prins Laurent, Prinses Claire en hun tweelingzonen Nicolas en Aymeric genoten met volle teugen onder het toezicht van de talrijk opgekomen pers. Naar goede gewoonte schudde Prins Laurent enkele grapjes uit zijn mouw.

Het was een leuke dag, en aan de reacties te zien en te horen was de missie geslaagd. Het Prinselijk echtpaar en de kinderen proefden gedurende twee uur van het werk in een bakkerij. Hun zelfgebakken vlaai namen ze fier mee richting Brussel.

De reportage

Terug