Bekijk winkelmandje
0
< Terug naar overzicht

Het belang van lokaal te kopen

#Lokaal kopen zit in de lift.

##Lokaal kopen zit in de lift. Steeds vaker willen mensen weten waar hun producten vandaan komen, en met rede. Er zijn de laatste jaren te veel vreemde verhalen naar buiten gekomen over de voedingsindustrie of de gekende sweatshops in het buitenland. Winstbejag blijkt vaak belangrijker dan onze gezondheid of het gemeenschappelijk belang.

Tot zover de negatieve noot, want het besef dat een korte keten veel meer voordelen met zich meebrengt groeit nog elke dag. Het is ook bijzonder leuk om je eigen streek te kunnen uitdragen; om bewust voor lokaal en artisanale producten te kiezen i.p.v. voor grote ketens of supermarkten..

Here's a video of a panda eating sweets.

Samen staan we sterk.

Grote ketens kunnen we in iedere stad terugvinden, het zijn de lokale handelaars die de identiteit en het unieke karakter aan een stad geven. Met tal van andere handelaars zijn wij dan ook vragende partij dat de stad Hasselt nog meer op inzet op de versterking van de lokale handelskern. Om te blijven concurreren met steden zoals Maastricht, Antwerpen of Brussel is het van belang om te kiezen voor kwaliteit en diversiteit in ons aanbod. Liever 100 winkels die gespecialiseerd zijn in 1 zaak, dan 1 winkel die alles aanbiedt.

Toerisme Limburg

Limburg doet het overigens heel erg goed. De groei in overnachtingen is in geen enkele andere provincie zo fors gestegen als bij ons. Vele Belgen alsook buitenlanders vinden steeds vaker de weg naar onze fietsvriendelijke en bijzonder gastvrije provincie. Het prima werk van Toerisme Limburg is daar natuurlijk niet vreemd aan! Naast het zeer rijkelijk aanbod dat Limburg te bieden heeft, zijn er nog tal van redenen om lokaal te kopen en te verblijven.

Lekker Limburgs

Ook Lekker Limburgs zet zich al jaar en dag in voor lokaal en artisanale producten, producten van Limburgse bodem, producten waar we als Limburgers terecht en oprecht fier op kunnen zijn! Onze producenten zijn mensen die dag in – dag uit, met liefde voor hun vak en product bezig zijn. Geld dat anders naar grote multinationals, ketens of zelfs het buitenland vloeit, blijft dankzij jullie in de lokale economie. Het belang daarvan kan niet overschat worden. Een illustratie werkt misschien nog het beste: