Bekijk winkelmandje
0
< Terug naar overzicht

Limburgse wijnen

In de lift

Limburg telt een groot aantal kwaliteitsvolle wijnen en dat is aan de populariteit te merken. Wist je dat mensen van binnen- en buitenland speciaal naar Limburg komen om het zelf te achterhalen? De meeste domeinen bieden dan ook proeverijen aan en zijn eveneens gelegen in een prachtige omgeving – voor een unieke beleving moeten we dus niet altijd tot in Frankrijk of Italië gaan.. Vooral de witte wijn en de schuimwijn doen het in Limburg erg goed. Let maar eens op de wijnkaart van de betere Belgische restaurants: Limburgse wijn gegarandeerd, want Belgische kwaliteit dat scoort vandaag!

Medailles

Op de verkiezing voor Belgisch’ beste wijnen, georganiseerd door de Vereniging van Vlaamse Sommeliers, slepen verschillende Limburgse wijndomeinen jaarlijks het overgrote deel van de medailles in de wacht. De meest gekende domeinen hieronder zijn Genoels-Elderen, Aldeneyck, Schorpion, Hoenshof en Pietershof. Afgelopen jaar namen ze maar liefst 14 van de 32 gouden medailles mee naar huis. Het klimaat voor wijnbouw is dan ook uitstekend in Limburg. Met Haspengouw, de Voerstreek en de Maasvallei hebben we 3 top gelegen locaties met elk hun eigen karakter voor een krachtige wijn.

Professor Ghislain Houben, docent ondernemerschap aan de Universiteit Hasselt bracht vorig jaar de allereerste Belgische ijswijn uit. Dat verhaal kan u hier lezen.. Ook qua innovatie staan we dus niet stil.

Prijskaartje

Een fles Limburgse wijn kan qua prijs natuurlijk niet concurreren met wijnen uit de supermarkt. Enerzijds zijn de grote schaalvoordelen van buitenlandse domeinen hier niet haalbaar, anderzijds is de wijnbouw zeer arbeidsintensief en gebeurt het hier vaak nog op zeer ambachtelijke wijze. Dat laatste kunnen we alleen maar toejuichen!